Adviesbureau Lüning introduceert Hout Totaaladvies - Oosterhoff

Adviesbureau Lüning introduceert Hout Totaaladvies

12 juni 2024

VELP  – Niets staat een duurzaam houten gebouw nog in de weg. Adviesbureau Lüning introduceert samen met de andere Oosterhoff-organisaties, ABT, bbn adviseurs en Huygen: Hout Totaaladvies.

Deze samenwerking bundelt expertise en ervaring om houtprojecten succesvol duurzaam, haalbaar en maakbaar te maken. Hout Totaaladvies is er speciaal voor opdrachtgevers, projectontwikkelaars, architecten en aannemers die hun duurzaamheidsambities willen verwezenlijken. Zij krijgen grip op proces, kosten en techniek.

 

Misverstanden over bouwen met hout

Traditionele bouwmethoden schieten tekort om de klimaatdoelen te behalen. Met bouwen in hout of andere biobased materialen, kunnen deze uitdagingen wel succesvol worden aangepakt.

 

De Nederlandse bouwtraditie draait echter om beton, staal en baksteen. De laatste honderd jaar is er nauwelijks in hout gebouwd en daarmee is er te weinig kennis opgebouwd. Mede daardoor zijn er veel misverstanden ontstaan over het bouwen in hout. En in de praktijk blijkt ook, dat door het gebrek aan integrale kennis en ervaring in houtprojecten, duurzaamheidsambities moeten worden bijgesteld of zelfs losgelaten. Dat is zonde en niet nodig.

 

“Het is tijd dat we stoppen met het willen optimaliseren van oude processen. De klimaatdoelen dwingen ons op een andere manier naar de toekomst te kijken. Dat vraagt om lef. Kijk niet langer monodisciplinair en vanuit een traditioneel proces naar hout. En durf als opdrachtgever aan het begin realistisch en eerlijk en te zijn over de eigen duurzaamheidsambities.

 

Gert-Jan Rozemeijer, directeur Adviesbureau Lüning.

 

Grip op proces, kosten en techniek door Hout Totaaladvies

Bouwen in hout vraagt om een andere manier van denken. Bij Adviesbureau Lüning weten ze dit als geen ander. Daarom introduceren zij nu Hout Totaaladvies: een integrale aanpak die opdrachtgevers, projectontwikkelaars, architecten en aannemers begeleidt van concept tot realisatie. In deze aanpak worden projectmanager, technische ingenieurs en kostendeskundige samengebracht. Op basis van hun specifieke ervaring leveren zij op het juiste moment diepgaande kennis om de juiste keuzes te maken. Zo krijgt u grip op proces, kosten en techniek.

 

Met Hout Totaaladvies krijgt men kortom toegang tot dé specialisten uit de markt die het project integraal benaderen. Met als resultaat een evenwichtig ontwerp dat beter aansluit op behoeften, projecten die financieel haalbaar en maakbaar zijn en zorgen dat de voetafdruk op deze aarde zo klein mogelijk blijft. The Natural Pavilion  is een van de tastbare voorbeelden waarbij deze integrale aanpak van organisaties uit het ecosysteem van Oosterhoff heeft geleid tot een prachtig resultaat. Ook de daar gerealiseerde milieuprestaties liegen er niet om 0,24 MPG-score, 99,74% volume biobased materiaal en 352 ton CO2-opslag.

 

Kennis en ervaring vanuit gerealiseerde projecten

Adviesbureau Lüning, met meer dan veertig jaar ervaring, weet dat houtbouw invloed heeft op het ontwerp, de engineering en de realisatie van gebouwen. Hout daagt uit om mee te bewegen en aan te passen aan haar unieke eigenschappen. En ook bij houtprojecten geldt: vastgoed bouw je op stevig projectmanagement. Ofwel op het goed plannen, bewaken en beheersen van alle aspecten van het project als ook het motiveren van betrokkenen. Vanaf het allereerste idee tot aan de oplevering. Dat is waar de kennis en ervaring van Adviesbureau Lüning, kosten- en proces managementbureau bbn adviseurs, ingenieursbureau ABT en installatie adviesbureau Huygen samen komen.

 

Dankzij de integrale aanpak van deze organisaties uit het ecosysteem van Oosterhoff staat niets een duurzaam houten gebouw nog in de weg.

 

Voor meer informatie over Hout Totaaladvies neemt u contact op met Gert-Jan Rozemeijer op (0)6 235 865 71 of Rudi Roijakkers op (0)6 53 53 54 17. Kijk ook op www.luning.nl/expertise/hout-totaaladvies

 

Beeld: © Daria Scagliola & Stijn Brakkee