Iman Mohseni - Oosterhoff

Iman Mohseni

21 juni 2022

Iman Mohseni is trainee bij Oosterhoff. Inmiddels al 1,5 jaar en in juli van dit jaar is hij gestart met de laatste fase van zijn traineeship.

 

Iman heeft Psychologie en HR gestudeerd, waarmee je vele kanten op kunt. Waarom hij dan getriggerd werd om bij Oosterhoff te solliciteren? De gebouwde omgeving is iets wat hem al langer interesseert. Dat dit de core business van Oosterhoff is, sprak hem dan ook enorm aan.

 

Hoe zou jij het traineeship bij Oosterhoff omschrijven?

 

Je hebt het traditionele traineeship en je hebt het Oosterhoff traineeship. Het Oosterhoff traineeship onderscheidt zich van het traditionele doordat dit voor Iman letterlijk Onbegrensd voelt. Je krijgt alle ruimte om zelf te ontdekken wat bij je past binnen je expertise. Het is niet gekaderd. Je creëert je eigen pad. Daarnaast leer je daardoor niet alleen op het zakelijk gebied veel, je leert ook jezelf en je eigen krachten goed kennen. Kantnoot is dat er door het traditionele traineeship wel andere verwachtingen waren. Met name gericht op opleidingen/cursussen. Eigenlijk word je enorm in het diepe gegooid.

 

Een mooi voorbeeld van dat Onbegrensde was bij mijn eerste opdracht bij Oosterhoff Shared Service Center. Al snel was ik betrokken bij een project en ging in op projectdetails. Ik kwam erachter dat dit niks voor mijwas. Daarna ben ik gestart met een onderzoek naar integrale samenwerking. Ik heb zelf het initiatief genomen om collega’s te benaderen, interviews te houden en uiteindelijk het rapport opgemaakt. De vrijheid die ik hierbij ervaarde, definieert Oosterhoff voor mij.

 

Wat heeft het traineeship jou tot nu toe opgeleverd?

 

Naast werkervaring heb ik ontdekt dat de strategische kant mij enorm aanspreekt. Tevens heb ik mij door deze ervaring enorm ontwikkeld op gebieden zoals ondernemerschap, organisatiestructuren en met heel veel leuke collega’s mogen samenwerken.

 

Wat is voor jou het meest waardevol?

 

Veel verschillende dingen maken het waardevol voor mij. Van strategisch, tactisch en operationeel tot aan het leren en ondervinden van de verschillende bedrijfsculturen. Als één van de eerste trainees met geen technische achtergrond, voelde de verwachting van de organisatie anders. Niets is minder waar, ik voelde me binnen Oosterhoff meteen gewaardeerd.

 

Het Bestuur van Oosterhoff geeft de trainees een gezamenlijke opdracht mee. Dit keer verbinding binnen Oosterhoff vergroten. Gekeken naar de culturen, structuren en dat onderzocht door middel van een vragenlijst. Door de verschillende achtergronden van de traineeship is dit een heel leuk onderzoek, technische en niet technische achtergrond. Hierdoor vullen de trainees elkaar onderling heel goed aan. We zijn nu bezig met het verder uitrollen van Jong Oosterhoff. Hier krijgen we alle ruimte voor om op te zetten.

 

Oosterhoff's belofte is Onbegrensd. Wat betekent Onbegrensd voor jou?

 

Voor mij is onbegrensd de manier waarop ik werk en waar ik aan kan werken. Je krijgt zoveel vrijheid, niet gekaderd en je kan je eigen pad bepalen om je doel te bereiken.

 

Wat hoop je nog te leren binnen Oosterhoff?

 

Ik hoop de context van de organisatie beter te leren begrijpen en wat de invloeden zijn op HR niveau en arbeidspsychologische kant. Daarnaast wil ik mij verdiepen in coaching, waarbij HR en arbeidspsychologie samen komen.