Nagat Abdu
27 juli 2023
Nagat heeft in 2020 haar masterdiploma behaald in Arbeid & Organisatie Psychologie aan de RUG in Groningen. Met deze opleiding heeft zij zich gericht op de mens op het werk en binnen de organisatie. “Ik heb altijd al een enorme interesse gehad in menselijk gedrag en het brein”.
Bij Oosterhoff vind je mensen met kennis en passie voor hun vakgebied. Een Oosterhoff-er denkt buiten bestaande kaders en zoekt samen met collega’s naar de verbinding en samenwerking. Daarom zijn we blij dat Nagat na haar traineeship binnen Oosterhoff blijft! Met haar passie voor menselijkheid en haar vakgebied is zij een mooie aanwinst voor onze organisatie.
Nagat Abdu (27) gaat nu aan de slag met het faciliteren van de samenwerkingen binnen Oosterhoff. Maar voordat ze aan dit avontuur is begonnen was ze twee jaar lang trainee bij Oosterhoff. Na haar studie zocht ze specifiek naar een traineeship. “Na mijn studie kon ik nog vele wegen op en ik wilde mezelf niet limiteren. Ik wilde verschillende dingen proberen en mezelf snel ontwikkelen. Ik kwam het traineeship Arbeid en Organisatie bij Oosterhoff tegen en daarop heb ik gesolliciteerd.”
Hoe zag jouw traineeship bij Oosterhoff eruit?
De eerste 8 maanden van het traineeship heb ik bij ABT gewerkt, daarna binnen het Shared Service Center van Oosterhoff en afsluitend 50% bij Meelis & Partners en 50% bij bbn adviseurs. Het fijne aan het traineeship is dat ik mij op veel verschillende onderwerpen kon focussen binnen diverse werkmaatschappijen. Het was daardoor een hele leerzame traineeship. Bij ABT heb ik mij bijvoorbeeld gefocust op sociale veiligheid, veiligheid en strategische personeelsplanning. Binnen het SSC heb ik mij gefocust op werknemerstevredenheid, sociale veiligheid, diversiteit en inclusie. Bij bbn op diversiteit en inclusie en duurzaamheid. Ten slotte, bij Meelis & Partners op architectuele psychologie, sociale veiligheid gebouw en gebied. Super divers dus!
Wat wil je toekomstige trainees meegeven?
Pak écht alle kansen.
Waarom is menselijkheid (binnen de organisatie) voor jou belangrijk?
Welzijn, veiligheid en mentale gezondheid zijn essentieel voor en hebben sterke invloed op het functioneren van mensen. Wanneer iemands welzijn en de sociale veiligheid binnen een team of organisatie optimaal is, heeft dit als effect dat het werk goed gaat en het energieniveau en de creativiteit stijgen. Decennia van onderzoek toont ook aan dat betrokken en gelukkige werknemers beter zijn in innoveren en creatieve probleemoplossing, dat mogelijk leidt tot verhoogd organisatiesucces. Menselijkheid op de werkvloer leidt tot deze tevreden en betrokken medewerkers die ook eerder bij een organisatie blijven.
Waarom is dit een onderwerp waarvoor jij je hard maakt?
Ik maak me er hard voor omdat ik het belangrijk vind dat de werkplek, de plek waar velen zo veel tijd besteden, een plek is waarin iedereen zich prettig voelt en met een fijn gevoel naar huis gaat ongeacht onze verschillen. Je geïncludeerd voelen is voor een mens van heel groot belang.
Wat kunnen collega’s doen om diversiteit en inclusie op de werkvloer te stimuleren?
Er zijn vrij veel dingen die je kunt doen, ten eerste kun je actief mee doen met de trainingen en andere initiatieven van jouw collega’s voor dit onderwerp of zelf iets leuks opzetten! Verder zijn er een paar punten waarmee je laagdrempelig kunt beginnen:
- Ga bij jezelf na hoe inclusief je naar jouw collega’s toe bent en durf feedback te vragen
- Stel jezelf de vraag: Wat kan ik vandaag doen om inclusiever te zijn?
- Ga in gesprek met je collega’s over hoe zij zich binnen jouw team voelen
Waar kijk je met het meeste trots op terug?
Op de thema’s diversiteit en inclusie en sociale veiligheid. Ik heb een grote rol kunnen spelen in het opzetten hiervan. Maar ook op de Oosterhoff dag waar ik een optreden mocht geven, het Winter Webinar video die ik mocht presenteren én het Manifest dat ik heb geschreven. Het manifest is geschreven om aandacht te genereren voor de menselijke maat op de werkvloer en actie te stimuleren. Het manifest richt zich op 4 onderwerpen waarin menselijkheid de basis heeft: sociale veiligheid, diversiteit & inclusie, ontwikkeling en fysieke veiligheid. Het manifest kwam tot uiting door verschillende initiatieven en het vormen van beleid op het gebied van sociale veiligheid, diversiteit en inclusie en veiligheid. Ook bouwsector breed kreeg deze uiting door acties voor het initiatief 'Hee ben jij Oké?'. Een beweging die de bouwsector sociaal veiliger en inclusiever wil maken.
Wat houdt onbegrensd in voor jou?
Ik voel me onbegrensd. Binnen Oosterhoff is dit alleen maar vergroot. Hier kun je echt onbegrensd zijn. Ik durf en voel me veilig om met nieuwe ideeën te komen en deze voor te leggen en uit te voeren. Er wordt vaak enthousiast op gereageerd en aangemoedigd. Daarom ben ik bij Oosterhoff gebleven. Hier kan ik mijn ambitie waarmaken.